Vlaams Vlaams Vlaams VL

Veilig taxivervoer, ook voor individueel maatwerk

We vinden het belangrijk dat rolstoelgebruikers die gebruik maken van groepsvervoer in een taxi, veilig kunnen worden vervoerd. Daarom zorgen we er voor dat naast ons standaard assortiment, ook ons individueel maatwerk veilig vervoerd kan worden in een taxi.

Crashtest safe rolstoelen

Alle Life & Mobility producten uit het standaard assortiment, die gebruikt kunnen worden voor taxivervoer, zijn crashtest safe. Dit betekent dat de rolstoelen in een gesimuleerde crash getest worden volgens een gestandaardiseerde norm, de ISO7176-19. tazi_haaksymboolDit is ook een vereiste van de vernieuwde Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (Code VVR) die per 1 januari 2022 wordt ingevoerd.

Dankzij de aanwezigheid van stickers met het taxi haaksymbool op de rolstoel, is voor iedereen zichtbaar dat de rolstoel crashtest safe is en dus veilig vervoerd kan worden in een taxi.

Veilig vervoer van individueel maatwerk

Wanneer het standaard Life & Mobility assortiment onvoldoende aansluit, bieden we individuele maatwerkoplossingen voor de cliënt. Ook ons individueel maatwerk kan geschikt gemaakt worden voor taxivervoer. Dit geldt zowel voor ons manuele segment, waaronder de MyPlus, als voor de elektrische rolstoelen.

Bij de ontwikkeling van individueel maatwerk is het belangrijk dat een juiste inschatting met betrekking tot productveiligheid wordt gemaakt. In onze goed uitgeruste Specialty Centers in Kerkrade en Doetinchem maken we een technische risicobeoordeling. Hierdoor is het mogelijk dat de aangevraagde mobiliteitsoplossing op maat ook crashtest safe is en daarmee veilig vervoerd kan worden in een taxi.

Taxi haaksymbool sticker aanvragen

Is de sticker met het taxi haaksymbool niet of slecht zichtbaar op één van onze rolstoelen? Dan kunt u nieuwe stickers bestellen. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Sales support via +31 (0)314 328 000.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over bijvoorbeeld het veilig vervoeren van ons individueel maatwerk? Ook dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Sales Support. Wij helpen u graag verder.

1_IMG_1247_20x30_300_kl_sRGB

Terug naar overzicht