Nederlands Nederlands Nederlands NL

Goed maatwerk maak je samen

Bij Life & Mobility zetten we alles op alles om mensen met een mobiliteitsbeperking toch zoveel mogelijk vrijheid te geven. En als dat niet lukt met één van onze ‘standaard’ oplossingen, dan ontwikkelen we een maatwerkoplossing die nauw aansluit op de individuele wensen en behoeften van de gebruiker. Dat doen we vanuit ons Specialty Center in Kerkrade, o.a. in samenwerking met mo-vis, producent van besturingssystemen voor elektrische rolstoelen.  

De samenwerking tussen Life & Moblility en mo-vis gaat al heel wat jaren terug. “Tien jaar om precies te zijn. Een mooie mijlpaal”, zegt Remco, Vestigingsmanager Specialty Center Kerkrade. “OnSpecialty Center begon als Karma Europe, producent van hoogwaardige elektrische rolstoelen. Nadat we in 2017 zijn toegetreden tot Life & Mobility Group, zijn we ons gaan specialiseren in maatwerkoplossingen voor onze elektrische rolstoellijn. mo-vis is er vanaf het eerste uur bij als onze leverancier voor de besturingssystemen.” “Denk aan joysticks, kinbesturingen en voetbesturingen”, zegt Rebecca van Craeymeersch, Product & Quality Manager bij mo-vis. “We leveren ze alleen aan dealers en fabrikanten, met specialistische kennis over de toepassingsmogelijkheden. Bij Life & Mobility is die kennis volop aanwezig.”

1_IMG_1270_20x30_300_kl_sRGB

Geen plug ‘n play 

De besturingssystemen worden geleverd als standaardoplossingen. In het Specialty Center maken we er een maatwerkoplossing van, afhankelijk van de wensen en behoeften van de cliënt. “De producten van mo-vis sluiten qua functionaliteit en kwaliteit nauw aan op onze rolstoelen. Maar het is niet altijd een kwestie van plug ‘n playVaak is er een aanpassing nodig om de oplossing echt geschikt te maken voor de cliënt. Denk aan proportionele hoofdbesturing of voetbesturing. Wij gebruiken voor deze speciale besturing de joysticks van mo-vis en ontwikkelen zelf een passende constructie om de besturing werkbaar te maken voor de client. mo-vis denkt hierin altijd goed met ons mee, aldus Remco. Veel van onze maatwerkoplossingen, waaronder de proportionele hoofdbesturing, zijn te bewonderen op ons online maatwerkportfolio. Hier laten we zien hoe de constructie tot stand is gekomen en welke rol mo-vis hierin speelt.   

Continue optimalisatie 

Ook mo-vis profiteert van de samenwerking. Rebecca:We zijn min of meer complementair aan elkaar. Life & Mobility staat dichter bij de eindgebruiker dan wij. Ze hebben een goed beeld van hoe onze oplossingen functioneren in de praktijk, als de cliënt er gebruik van maakt. Op basis van hun feedback over de gebruiksvriendelijkheid, kunnen we onze oplossingen blijven optimaliserenDat is niet mogelijk zonder hun input. Daarnaast maakt onze samenwerking mogelijk dat we snel nieuwe producten kunnen testen en waar nodig kunnen aanscherpen, voordat we ze op de markt brengen. 

Cliënt centraal 

Dat levert de cliënt veel voordelen op. “Onze specialisten zijn creatief en technisch genoeg onderlegd om elk besturingssysteem echt passend te maken voor de cliënt”, zegt Remco. “Dat lukt alleen als we gedetailleerde informatie hebben over wat de cliënt nodig heeft en wat hij of zij doet in het dagelijks leven. Daarom gaan we bij iedere aanvraag langs bij de cliënt voor een zogenaamde passing. Dan bepalen we de configuratie van de rolstoel. Van het type stoffering tot de lengte van de armleggers en het type joystick. Bij zeer complexe aanvragen plannen we ook een tussenpassing in, bijvoorbeeld om te checken of de cliënt overweg kan met het besturingssysteem. Zo werken we stap voor stap toe naar een oplossing die volledig aansluit op de wensen en behoeften van de cliënt.” 

Herman_1

Vrijheid voor Herman 

Een prachtig voorbeeld van wat samenwerking kan bereiken zien we bij Herman, een 71-jarige man uit Twente met relapsing-remitting MS. Toen zijn mobiliteit verminderde, kreeg Herman een kinbesturing voor zijn EVO Lectus rolstoel, een samenwerking tussen Life & Mobility en mo-vis. Deze aanpassing maakt het voor Herman mogelijk om zelfstandig zijn rolstoel te besturen, iets wat voorheen onmogelijk was door verminderd gevoel in zijn handen en armen. Tegenwoordig geniet Herman volop van zijn leven in Nieuw Unicum en de prachtige Zandvoortse duinen, waar hij dankzij zijn nieuwe besturingssysteem weer veel vrijheid ervaart. 

“Daar doen we het voor.” 

Life & Mobility en mo-vis vullen elkaar niet alleen goed aan, maar hebben ook veel gemeen. “We hebben beide veel kennis en expertise in huis. En de optelsom hiervan, maakt dat we voor nagenoeg elke vraag een oplossing hebben”, zegt Remco. “We zijn beiden specialist in het relatief klein marktsegment van high-end elektrische rolstoelen met speciale besturingen. We spreken dezelfde taal en hebben aan een half woord genoeg. Bovendien werken we vanuit hetzelfde gedachtengoed: in alles wat we doen, staat de cliënt centraal. We zullen samen altijd een stap extra zetten om te komen tot een oplossing, die de cliënt maximaal ondersteund. Daar doen we het voor.”  

Terug naar overzicht