Vlaams Vlaams Vlaams VL

Optimalisatie Kelvin beenondersteuning

Het Kelvin zitbeenkussen met doorlopende abductieheuvel is geoptimaliseerd. Door de nieuwe vorm en opbouw kunnen de benen van de cliënt comfortabeler gepositioneerd worden en wordt voorkomen dat de voeten ongewenst naar buiten vallen.

Altijd een ontspannen beenpositionering

Om cliënten met een spastische achtergrond of rotatie in de beenstand een ontspannen beenondersteuning te kunnen bieden, is het abductiedeel van het zitkussen verhoogd met 5 cm. Hierdoor kunnen de benen niet meer over de doorlopende abductieheuvel heen gepositioneerd worden tijdens bijvoorbeeld het scharen van de benen. Zo wordt er een ontspannen beenpositionering gerealiseerd zonder risico op bijvoorbeeld lokale drukplekken. Dit heeft een positief effect op de gehele zithouding.

Optimale voetondersteuning

Daarnaast is het zitbeenkussen ter hoogte van de onderbenen voorzien van een extra compartiment, zoals op onderstaande afbeelding te zien is. Dit compartiment zorgt voor meer vormbehoud van het onderdeel, waardoor wordt voorkomen dat de vulling naar beneden zakt en daarmee de voeten ongewenst naar buiten worden geduwd.

Oude variant:                                                     Nieuwe variant:

Kelvin_optimalisatie

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze wijziging? Bekijk de volledige product update achter de dealer login of neem contact op met onze afdeling Sales Support via +31 (0)314 328 000. Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht