Vlaams Vlaams Vlaams VL

EVO Altus wint Red Dot Design Award

rdpd2018_urkunden_036-9582Drie jaar lang werkten de experts van Karma Medical Co. Taiwan en importeur Karma Europe (onderdeel van de Life & Mobility Group) intensief aan de ontwikkeling van de EVO Altus; de rolstoel die mensen helpt zitten, liggen en staan. Het harde werk wordt nu beloond met een Red Dot Design Award.

Eric van Olst, Chief of Product Innovation bij Karma Medical Co.: “Onze ontwikkeling helpt mensen met lichamelijke beperking om zo veel mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. We zijn er trots op dat de jury die meerwaarde erkent!”

Red Dot Product Design Award categorie Healthcare
De internationale vakjury van Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, beoordeelde dit jaar meer dan 6.300 ontwerpen op hun design en vernieuwing. Omdat de EVO Altus uitstekend scoorde op innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid, werd de elektrische rolstoel uitgeroepen tot Red Dot Product Design winnaar binnen de categorie Healthcare. De felbegeerde prijs en het bijbehorende jaarboek werden op 9 juli tijdens de Red Dot ceremonie uitgereikt.

Staan, liggen of zitten in een elektrische rolstoel
Janneke_website2De EVO Altus is gebaseerd op het vermaarde EVO chassis met high-end elektronica dat met een lichte joystick of individueel aangepaste besturing bediend kan worden. Hierdoor kunnen mensen zelf hun positie veranderen, waardoor ze zittend, liggend of staand maximaal zelfstandig kunnen functioneren. Bovendien draagt de sta-functie van deze unieke rolstoel bij aan een verbeterde bloedcirculatie, botdichtheid en blaasfunctie.

Het innovatieve design van de EVO Altus maakt het mogelijk om de rolstoel volledig aan te passen aan de wensen en leef/werkomgeving van de gebruiker. Eric van Olst: “De Red Dot Design Award is natuurlijk geweldig, maar we zijn vooral trots op de extra zelfstandigheid en daardoor levensplezier dat we onze gebruikers met de EVO Altus bieden. Daar doen we het voor.”

Sinds 2017 is Karma Europe, de importeur van de Karma Medical rolstoelen voor Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, onderdeel van de Life & Mobility Group. Samen leveren de bedrijven duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen, afgestemd op de behoeften van de individuele gebruiker en in nauwe samenwerking met professionals in het zorgdomein. Het gezamenlijke doel is om een bijdrage te leveren aan de verhoging van de levenskwaliteit van mensen met een mobiliteitsbeperking.

Klik hier voor meer informatie over de EVO Altus.

Terug naar overzicht