Vlaams Vlaams Vlaams VL

De Newton rugleuningen nu extra comfortabel

Een goede en comfortabele zithouding is voor mensen in een rolstoel van groot belang. Om ons Newton zitsysteem nóg beter aan te laten sluiten op de stoornis, beperking en behoeften van de cliënt, werken we intensief samen met zorgprofessionals en gebruikers.

Op basis van waardevolle feedback van zorgprofessionals en gebruikers van het Newton zitsysteem, hebben we de Curve 2 en Curve 3 rugleuningen voor onze manuele en elektrische rolstoelen doorontwikkeld. Door de toevoeging van zachter schuim wordt de druk op de wervelkolom geminimaliseerd. Dit maakt de Curve 2 en Curve 3 nu extra comfortabel en voor een nog bredere doelgroep inzetbaar.

Curve_2_en_curve_3

Zachter schuim voor optimaal comfort

Dankzij de drukontlasting van de wervelkolom zal het zitcomfort, voor met name gebruikersgroepen met een kyfotische houding en wervels die uitsteken én cliënten met een zeer beperkte rompstabiliteit, aanzienlijk vergroten. Ook voor de overige rolstoelgebruikers biedt deze doorontwikkeling extra comfort. Dit hebben we verbeterd:

  • In het standaardschuim is een uitsparing gemaakt die is gevuld met een zachter schuim, hiermee wordt extra ruimte gerealiseerd voor de rugwervels. Voor nog meer comfort is de afwerking voorzien van een zachte toplaag. 
  • De laterale ondersteuning van de Curve 3 is verdikt, zodat de verstevigingsplaat aan de binnenzijde van de rugleuning minimaal voelbaar is. 

Newton training voor professionals

Wil je alles weten over het Newton zitsysteem, de juiste indicatiestelling en de passende instelling van de Curve rugleuningen en Contour zittingen voor jouw cliënt? Bekijk de mogelijkheden voor een Newton training op maat:

Newton training op maat

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het Newton zitsysteem? Bekijk onze Newton website of neem contact op met onze afdeling Sales Support via +31 (0)314 328 000. Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht