Vlaams Vlaams Vlaams VL

Belevingsdag 'Je zal het maar hebben'

Als fabrikant van rolstoelen en scootmobielen vinden wij het belangrijk om je écht in te leven in je doelgroep. Zodoende hebben we met alle medewerkers van Life & Mobility een prachtige, leerzame belevingsdag gehad! Het programma bestond uit verschillende onderdelen met het thema ‘Je zal het maar hebben’.

JZHMH Groot

Een echte eye-opener

Om te beginnen werd iedereen voorzien van professionele middelen die visuele en lichamelijke beperkingen nabootsen. Daarvan voorzien mochten diverse alledaagse activiteiten ondernomen worden. Dat bleek zo eenvoudig nog niet…

Scootmobieltocht en rolstoelwandeling

Daarna vertrok de eerste groep op onze eigen scootmobielen naar Sensire vestiging Den Ooiman. Zelf ervaren wat de verschillen zijn tussen een 3-wiel en 4-wiel scootmobiel, de verschillende modellen en de type veringen, maar ook hoe het is als je compleet afhankelijk bent van je mobiliteitshulpmiddel. Eenmaal aangekomen werd er een zonnige rolstoelwandeling gemaakt en aansluitend koffie gedronken met een groep bewoners. Gezellig!

Taxi-vervoer en pannekoeken bakken

Ondertussen mocht een andere groep ervaren hoe het is om in een rolstoeltaxi vervoerd te worden. Zij werden naar Elver in Nieuw-Wehl gebracht waar ze samen met de bewoners gingen ontbijten, pannekoeken bakken en konden ervaren hoe een gemiddelde dag er voor de bewoners uitziet.

Beleefhuis Zlimthuis

De laatste groep kreeg een uitgebreide rondleiding in het Zlimthuis beleefhuis in Doetinchem om na te denken over het wonen van de toekomst.

De dag werd unaniem beoordeeld als een ontnuchterende, ontzettend leerzame ervaring met echte eye-openers. Wij zijn weer 100% inspired by life!

Onze dank gaat uit naar Sensire, Elver en Zlimthuis.

Om privacy redenen zijn hier geen foto’s van bewoners geplaatst.

Terug naar overzicht