Vlaams Vlaams Vlaams VL

Aan de bar bij FC Den Bosch: De Evo Lectus maakt het mogelijk!

Voor Hein begon de start van zijn leven anders dan verwacht. Tijdens zijn vroeggeboorte heeft hij een tekort aan zuurstof gehad, waardoor hij een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Voor Hein betekent dit dat hij niet kan staan of lopen en dat hij hulp nodig heeft bij de dagelijkse activiteiten, zoals opstaan, douchen en aankleden. Ondanks zijn beperking laat Hein zich niet uit het veld slaan. Hij vertrouwt volledig op zijn Evo Lectus, een elektrische rolstoel die hem in staat stelt om nog heel veel zelf te doen. Dit geeft hem een groot gevoel van vrijheid, wat voor Hein van onschatbare waarde is.


Zelfstandig op pad met de Evo Lectus

Hein vindt het belangrijk om, ondanks zijn eigen beperking, een steentje bij te dragen aan de wereld om hem heen. “Ik wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Zo zet ik me als vrijwilliger in voor het Gehandicaptenplatform in ‘s-Hertogenbosch en geef ik voorlichting op scholen, waar ik vertel over het leven met een handicap. Zo wil ik laten zien dat je met een beperking nog steeds heel veel kunt ondernemen. En dat gaat me als ervaringsdeskundige goed af!”  

Naast zijn dagelijkse bezigheden loopt er nog een rode draad door Hein zijn leven: FC Den Bosch. Hij slaapt en ademt voetbal en is sinds 1985 trouwe seizoenkaarthouder van ‘zijn club’. Dankzij zijn op maat gemaakte EvoLectus is Hein meer dan eens te vinden in het stadion van FC Den Bosch, waar hij zijn club een warm hart toedraagt. En zoals ieder ander sluit hij de wedstrijd graag af met een drankje aan de bar. 

Volgens zijn ergotherapeut Lucienne is de Evo Lectus het perfecte hulpmiddel voor Hein. “De Evo Lectus biedt alle mogelijkheden die passen bij het gebruikersprofiel van Hein. Het is een stabiele rolstoel die zeer geschikt is voor een grote man die veel buiten rijdt. We konden hem goed compact opbouwen met een zitorthese. Daarnaast heeft de Evo Lectus tal van instelbare functies die Hein allemaal gebruikt."

2

 

Maatwerk oplossingen in Specialty Center Kerkrade

Het Specialty Center van Life & Mobility ontvangt dagelijks aanvragen voor maatwerkproducten binnen de gehele elektrische rolstoellijn. Omdat we werken met een speciaal team voor maatwerk, krijgt het de aandacht die het verdient en kunnen we voor ieder vraagstuk, hoe complex ook, een passende oplossing bieden. Daarbij stellen we de gebruikersbehoefte van de cliënt volledig centraal. We maken een nauwkeurige omschrijving van de stoornis, beperking en behoefte van de gebruiker en vertalen die naar een hoogwaardige oplossing, waarbij we technische uitdagingen zeker niet uit de weg gaan. We doen dus niet simpelweg wat er gevraagd wordt, maar denken uitgebreid mee en zetten altijd een stap extra om de cliënt volledig te voorzien in zijn of haar behoefte.  

Ook voor Hein hebben we een maatwerk oplossing kunnen ontwikkelen in het Specialty Center. Hein is gediagnostiseerd met infantiele encefalopathie, waarbij er sprake is van een zeer hoge spierspanning in zijn armen en benen. Daarom hebben we de eendelige voetplaat voorzien van een speciale aanpassing: een elektrisch aanpasbare voetplaathoogte. Hiermee kan hij de voetplaat eenvoudig via zijn joystick in hoogte verstellen. Op deze manier kan Hein beide benen in hoogte verstellen en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, zodat hij zijn spasme kan doorbreken en goed achter in de stoel kan gaan zitten. Een hoogwaardige maatwerkoplossing die Hein maximaal ondersteunt in zijn specifieke situatie. En die het verschil betekent tussen spanning en comfort.

1

Ontwerp_zonder_titel

Terug naar overzicht