English English English EN

Life & Mobility schenkt Revalidatiefonds € 5.000,-

Life & Mobility steunt vanuit maatschappelijke betrokkenheid en samenwerking het Revalidatiefonds. Uit handen van directeur Henk Potappel ontving Peter Wisgerhof een cheque van € 5.000,- voor het fonds. Dit geld wordt ingezet om een thuisversie van de revalidatiegame DJ Fiero te realiseren waarmee revalidanten ook thuis aan hun behandeldoelen kunnen werken.  


Henk Potappel: “Het Revalidatiefonds zet zich in voor een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking volwaardig kunnen participeren en een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. De projecten die zij steunen gaan over maatschappelijke participatie en revalidatie. Dit sluit prachtig aan bij het werk van Life & Mobility. ‘Meedoen mogelijk maken’ vind je letterlijk terug in onze producten. Onze rolstoelen en scootmobielen zijn erop gericht om mensen met een functiebeperking binnen hun mogelijkheden te laten participeren in het maatschappelijk leven." 

Revalidatiegame
De revalidatiegame DJ Fiero wordt met steun van het Revalidatiefonds door De Hoogstraat en samen met HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) doorontwikkeld. Naast uitbreiding met cognitieve en psychsociale doelen willen de ontwikkelaars de game zodanig verbeteren dat veilig dataverkeer mogelijk is tussen revalidant en behandelaar. Zelfstandig trainen, waarbij de behandelaar op afstand meekijkt, is het doel.

Samenwerking
Peter Wisgerhof: “Een schenking van € 5.000,- is natuurlijk fantastisch! Daarnaast wordt voor deze nieuwe ontwikkeling ook tijdens Mud Masters op 8 maart in Haarlemmermeer geld ingezameld. Een flink aantal medewerkers van Life & Mobility gaat dan samen met andere actievoerders letterlijk voor het Revalidatiefonds door de modder om thuis revalideren door middel van deze game te realiseren. We zijn Life & Mobility dankbaar voor de samenwerking en willen dit graag continueren en uit bouwen. Revalidatie in de breedste zin is wat ons samen bindt. Onze activiteiten zijn erop gericht om mensen met een functiebeperking binnen hun mogelijkheden te laten participeren in het maatschappelijk leven: voor hen willen wij grenzen verleggen.”

Back to overview